UDC 639.2/.3(047)

pdf35

WORLD FISHERY RESOURCES

M. Grynzhevsky, Institute of Fisheries NAAS, Kyiv
I. Hrytsynyak, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. , Institute of Fisheries NAAS, Kyiv
T. Shvets, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. , Institute of Fisheries NAAS, Kyiv
A. Grynzhevska, Institute of Fisheries NAAS, Kyiv

It is shown the state of world fisheries and aquaculture in selected regions and countries, the direction of future development, improve the consumption of fish and fishery products by world population and improve the aquatic ecosystem.

REFERENCES
1. Гринжевський М.В. Аквакультура України / М.В. Гринжевський. — К., 1998. — 364 с.
2. Гринжевський М.В. Ефективність ставової полікультури / М.В. Гринжевський, Й.Є. Янінович, Т.М. Швець // Рибогосподарська наука України. — 2008. — № 2. — С. 41–44.
3. Гринжевський М.В. Оптимізація виробництва продукції аквакультури / М.В. Гринжевський, А.В. Пекарський. — К.: ПоліграфКонсалтинг, 2004. — 328 с.
4. Состояние мирового рыболовства и аквакультуры: отчет Департамента рыболовства и аквакультуры ФАО. — Рим: Продовольственная и сельскохозяйственная Организация Объе- диненных Наций, 2010. — 225 с.
5. Fishery and aquaculture statistics: FAO yearbook. — Rome: Food and agriculture Organization of the United Nations, 2010. — 72 p.