УДК 639.3:658.011.46

ЕФЕКТИВНІСТЬ ІНТЕНСИФІКАЦІЇ СТАВОВОГО РИБНИЦТВА В СУЧАСНИХ УМОВАХ

М. В. Гринжевський, Інститут рибного господарства НААН, м. Київ

Проведено аналіз стану та перспектив розвитку рибного господарства ВАТ “Львівський облрибокомбінат”. Показано, що підвищення рибопродуктивності ставів, покращення вагових кондицій риби та її якості можливі лише за умови здійснення заходів інтенсифікації галузі. Встановлено, що товарних дволіток коропів індивідуальною масою 0,8–1,0 кг можна виростити при зарибленні нагульних ставів однорічками масою 59 грамів.

1. Гринжевський М.В., Пекарський А.В. Оптимізація виробництва продукції аквакультури. — К.: ПоліграфКонсалтинг, 2004. — 328 с.
2. Гринжевський М.В., Пекарський А.В. Економічна ефективність вирощування товарної риби за трилітнього циклу. — К.: Світ, 2000. — 164 с.
3. Пшеничний Д.Р., Гринжевський М.В. Вплив щільності посадки личинок коропово-сазанових гібридів на інтенсивність росту цьоголіток і рибопродуктивність виростних ставів // Тав- рійський науковий вісник ХДАУ. — Херсон: Атлант. — Вип. 42. — С. 180–183.
4. Гринжевський М.В., Пшеничний Д.Р. Вирощування дволіток коропово-сазанових гібридів в полікультурі // Рибогосподарська наука України. — К.: ІРГ УААН. — 2007. — № 1. — С. 41–45.