Розміщення нашого журналу в міжнародних наукометричних базах, репозитаріях та пошукових системах

doaj250x150 Directory of Open Access Journals (DOAJ) – це директорія, яка пропонує вільний (безкоштовний) доступ до повних текстів наукових рецензованих журналів відкритого доступу з різних галузей знань. База даних DOAJ містить 9953 журналів з 120 країн. Загальна кількість статей в DOAJ на даний час перевищує 1 млн. 174 тис. Для деяких журналів надана можливість пошуку по статтях. В якості пошукових критеріїв можна використовувати: назву журналу, заголовок статті, ISSN, ім’я автора, ключові слова або слова з анотації. Також можливий одночасний пошук по всім перерахованих критеріям або пошук по логічному поєднанню двох пошукових термінів. Засновником DOAJ є Університет Лунда у Швеції.
crossref250x150 DOI (The Digital Object Identifier) — це вбудоване посилання, код, який дозволяє віднайти будь-яку публікацію на будь-якому ресурсі незалежно від мови первинного посилання, чітко вказує розташування статті у мережі Інтернет, забезпечує постійний та надійний зв’язок між публікаціями. Це гіперпосилання (шлях до публікації) є усталеним і не залежить від зміни видавця, хостінгу чи назви видання: користуючись DOI пошукач має за один крок дійти до потрібної публікації. Асоціація PILA є некомерційною установою, яка провадить діяльність CrossRef — агентства, що надає цифрові ідентифікатори для наукової продукції. Членство в PILA є відкритим для видавців літератури наукового та професійного змісту. Вони повинні забезпечувати існування (присутність у електронному просторі) метаданих на кожний із заявлених об’єктів, на які одержано цифровий ідентифікатор DOI (тобто на виокремлений видавцем фрагмент контенту).
ulrichs 250x150 База даних Ulrich's Periodicals Directory американського видавництва Bowker, є найбільшою базою даних, що описує світовий потік серіальних (періодичних і продовжуваних) видань по всіх тематичних напрямках життєдіяльності.  Вона містить описи майже 300 тис. серіальних видань, з яких понад 200 тис. — видання, що виходять на даний час.  Довідник Ulrich's був опублікований вперше в 1932 р. Можливий пошук за ключовими словами, ISSN, за темою, назвою журналу, за ключовими словами в заголовку журналу. Є посилання до інших баз даних, що дають можливість перегляду змістів журналів.
oaji 250x150 Open Academic Journals Index (OAJI) (http://oaji.net/) є повнотекстовою базою даних наукових журналів відкритогодоступу. Засновник - International Network Center for Fundamental and Applied Research (Росія). Мета даної бази полягає в складанні міжнародної платформи для індексації у відкритому доступі наукових журналів. У короткостроковій перспективі, розглядається розрахунок Impact Factor журналу.
rbib 250x150

ResearchBib (http://www.researchbib.com/) – це академічна база даних, яка індексує і забезпечує відкритий доступ до рецензованих журналів, повнотекстових документів та науково-дослідних конференцій. ResearchBib є найбільшою базою даних журналів, які вільно доступні в Інтернеті. База містить відомості про 402356 журналів від різних видавців

elibrary250x150 Система Російського індексу наукового цитування (РІНЦ) - це національна бібліографічна база даних наукового цитування, яка акумулює публікації, а також інформацію щодо цитування цих публікацій. Вона призначена не тільки для оперативного забезпечення наукових досліджень актуальною довідково-бібліографічною інформацією, але є також потужним аналітичним інструментом, який дозволяє здійснювати оцінку результативності та ефективності діяльності науково-дослідних організацій, вчених, визначати рівень наукових журналів і т.д. РІНЦ розташована на платформі eLIBRARY.RU. Наукова електронна бібліотека eLIBRARY.RU - це найбільший російський інформаційний портал в галузях науки, технології, медицини та освіти, що містіть реферати та повні тексти понад 18 млн наукових статей і публікацій.
road 250x150 ROAD - каталог наукових ресурсів відкритого доступу є службою Міжнародного центру ISSN на підтримку Комунікативного та Інформативного Сектору ЮНЕСКО. Введений у вигляді бета-версії 16 грудня 2013, буде продовжувати розроблятися в 2014 р (додаткові функції і т.п.). ROAD забезпечує безкоштовний доступ до підрозділу регістра ISSN (1,7 млн ​​бібліографічних джерел, доступних за передплатою http://www.issn.org/en/understanding-the-issn/the-issn-international-register. Включає в себе записи, що описують наукові ресурси у відкритому доступі, яким було призначено номер ISSN: журнали, збірники конференцій та академічні сховища. Ці записи можна завантажити у форматі MARC XML, а з 2014 р в RDF.
google250x150 Google Scholar - це безкоштовна пошукова система, яка індексує повний текст наукових публікацій всіх форматів і дисциплін. Індекс Google Scholar включає в себе більшість рецензованих онлайн-журналів найбільших наукових видавництв Європи та Америки. Google Scholar дозволяє користувачам здійснювати пошук цифрової або фізичної копії статей, онлайн або в бібліотеках. Результати пошуку генеруються з використанням посилань з повнотекстових журнальних статей, технічних звітів, препринтів, дисертацій, книг та інших документів, у тому числі веб-сторінок, які вважаються «науковими». Завдяки своїй функції «цитується в», Google Scholar надає доступ до анотацій статей, в яких процитована стаття котра розглядається.
nbuv250x150 Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського це найбільша бібліотека країни, головний науково-інформаційний центр держави. Входить до числа десяти найбільших національних бібліотек світу. Мережеві інформаційні ресурси Бібліотеки містять: зібрання «Наукова періодика України» (0,5 млн. статей з 1,7 тис. журналів), електронні тексти (80 тис. документів, з них 60 тис. авторефератів дисертацій), аналітичні матеріали (4 тис. бюлетенів та інформаційно-аналітичних оглядів), каталоги та картотеки (3,5 млн. бібліографічних записів і 5 млн. карток генерального алфавітного каталогу); реферативну базу даних «Україніка наукова» (400 тис. записів). У Інтернет-середовищі знаходиться понад 700 тис. публікацій.
researchgate250x150 ResearchGate – науковий портал та соціальна мережа, засіб співробітництва між вченими з будь-яких наукових дисциплін. Вона містить веб-застосунки, включаючи семантичний пошук (пошук по резюме), обмін файлами, спільне користування базою публікацій, форуми, методологічні дискусії, групи тощо. Користувачі можуть створювати свій персональний блог у межах мережі. З травня 2011, ResearchGate зібрала більш ніж 1,400,000 науковців із 192 країн світу. Серед інших засобів, ResearchGate розвинув семантичний пошуковий механізм, який здійснює пошук по внутрішніх ресурсах і основних зовнішніх базах даних, таких як PubMed, CiteSeer, arXiv, Бібліотеку NASA тощо, для знаходження наукових статей.
usj150x250 «Українські Наукові Журнали» це спеціалізований ресурс для авторів та редакторів. Він розроблений ініціативною групою науковців, редакторів журналів і бібліотекарів з метою створення відкритого електронного реєстру всіх наукових видань України задля підвищення рівня самих видань та публікаційної культури в цілому. Ресурс дає можливість пошуку наукових видань за певними категоріями, містить розділи присвячені наукометрії та авторському праву, нормативні документи щодо захисту дисертацій, інструкції з створення та корегування авторських профілів в базах даних та соціальних мережах вчених.