УДК 664.951.014:639.371

pdf35

ЕНЕРГЕТИЧНА ЦІННІСТЬ М’ЯСА РИБ, ВИРОЩЕНИХ У ПОЛІКУЛЬТУРІ

Й. Є. Янінович, Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. , ПАТ "Львівський облрибкомбінат", с. Рудники
Г. В. Качай, ПАТ "Львівський облрибкомбінат", с. Рудники
Т. М. Швець, Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. , Інститут рибного господарства НААН, м. Київ

Викладено результати фізіолого-біохімічних аналізів риб різних видів, вирощених у полікультурі. Представлено дані розрахунків енергетичної цінності м’яса риб та проаналізовано чинники, що її визначають.

ЛІТЕРАТУРА
1. Артамонова Т.И. Химический состав и калорийность мышц двухлетков карпов, выращенных в условиях высокоинтенсивной технологии / Т.И. Артамонова, В.И. Федорченко // Сборник науч. тр. ВНИИПРХ. — 2000. — Вып. 75. — С. 131–139.
2. Артамонова Т.И. Химический состав и калорийность тела рыб, выращенных в поликультуре по технологии, нетрадиционной для І зоны рыбоводства / Т.И. Артамонова, А.Ю. Киселев
// Сборник науч. тр. ВНИИПРХ. — 2005. — Вып. 80. — С. 39–46.
3. Балашова М.Н. Сравнительная характеристика пищевой ценности карпа и растительноядных рыб одной весовой категории / М.Н. Балашова, Л.И. Хорошко // Рыбное хозяйство: респ. межведом. науч. сборник. — 1976. — Вып. 22. — С. 24–28.
4. Борисочкина Л.И. Пищевая и биологическая ценность рыбы / Л.И. Борисочкина // Рыбное хозяйство. — 1987. — № 2. — С. 61–63.
5. Галасун П.Т. К характеристике пищевой ценности карпов различных весовых групп (Сооб- щение 1) / П.Т. Галасун, Н.Н. Харитонова, М.Н. Балашова // Рыбное хозяйство: респ. меж- ведом. науч. сборник. — 1971. — Вып. 13. — С. 9–12.
6. Дикушникова Ф.С. Пищевая ценность карпа в зависимости от условий содержания / Ф.С. Ди- кушникова // Сборник науч. тр. ВНИИПРХ. — 1989. — Вып. 56. — С. 88–92.
7. Казаков Р.В. Сравнительная характеристика пищевой ценности двухлетков карпа, белого амура и пестрого толстолобика / Р.В. Казаков, Ю.Д. Новокшонов // Известия ГосНИОРХ. — 1976. — Т. 113. — С. 113–118.
8. Клейменов И.Я. Пищевая ценность рыбы. — М.: Пищ. пром-ть, 1962. — 151 с.
9. Максимова С.О. Харчова цінність коропів різних вагових категорій любінських внутріш- ньопорідних типів українських порід / С.О. Максимова // Рибне господарство. — 1999. — Вип. 54–55. — С. 57–62.
10. Позняковский В.М. Экспертиза рыбы, рыбопродуктов и нерыбных объектов водного промысла.
Качество и безопасность: 2 изд. / В.М. Позняковский, О.А. Рязанова, Т.К. Каленик [и др.]. — Новосибирск: Новосибирское университетское изд-во, 2007. — 311 с.
11. Чертова Е.Н. Пищевая ценность веслоноса: перспективы его переработки / Е.Н. Чертова, О.А. Хар- ченко, С.А. Сколков [и др.] // Рыбоводство и рыболовство. — 1999. — № 3. — С. 24.
12. Яржомбек А.А. Справочник по физиологии рыб / А.А. Яржомбек, В.В. Лиманский, Т.В. Щер- бина. — М.: Агропромиздат, 1986. — 192 с.